CryoPen

Vad är CryoPen?

CryoPen O - Estetisk Fryspenna CryoPen/Fryspenna är ett enastående och innovativt instrument som enkelt och säkert avlägsnar olika hudförändringar snabbt och effektivt utan att skada skada frisk vävnad. Cryoterapi har använts inom sjukvården i många år för att behandla godartade hudförändringar, aktiniska keratoser, åldersfläckar (solar lentigo) , åldersvårtor (seborroiska keratoser), mollusker, virala vårtor och dermatofibrom. CryoPen fryser bort: Fibrom, vårtor, pigmentfläckar, hemangioma, fettknölar, seborrheic keratoses mfl med strålande och snabba resultat. Oftast räcker det med en behandling. Behandling med CryoPen är en mycket efterfrågad behandling. Över 100 kliniker och salonger i Sverige arbetar med CryoPen fryspenna. Ta del av vår kostnadsfria konsultation genom att besöka oss i centrala Svedala i Skåne eller fyll i vårt kontaktformulär nedanför. Pris: 20 minuter - 600 kr 

Resultat

Oftast räcker det med 1–3 behandlingar för ett uppnå önskat resultat, men det beror givetvis på problemområdets storlek. I frågespalten längre ned kan du se Cryopen Före & Efter-bilder.

Inför behandlingen

Du får inte sola innan behandlingen.
Området får inte vara solbränt
Observera att vi inte har möjlighet att undersöka om en åkomma eller hudförändring är ofarlig eller inte. I sådana fall behöver det först undersökas av en läkare. Vi kan endast behandla godartade hudförändringar med CryoPen.

CryoPen-läkning

Efter behandlingstillfället uppstår normalt en myggbettsliknande svullnad vid den behandlade indikationen. Det är normalt att det kliar och varar vanligtvis i ungefär 10–20 minuter. Under de närmsta dagarna kan området mörkna och bilda en skorpa. Det är oerhört viktigt att du undviker att pilla och klia på skorpan, då det kan bilda ärr och störa läkningsprocessen. Beroende på hur indikationen läker kan en till två upprepande behandlingar behövas.

 

Lämna intresseanmälan

Vanliga frågor om CryoPen

Man fryser området (kryo) med extrem kyla för att smärtfritt frysa sönder cellerna i hudförändringen. Detta sker utan att frisk vävnad tar skada.

  • Vår erfarenhet – 30 år i branschen
  • Våra omdömen – Över 5000 omdömen
  • Vår maskin – CryoPen – Den bästa på markanden
  • Din säkerhet – Säker klinik, med patienförsäkring hos IF

 

Hos oss får du alltid en personlig profil i vårt journalsystem där vi följer upp med bilder vid varje besök så att du får egna före- och eftrebilder. Du får även en direktkontakt via chatt med din personliga hudterapeut.

Nej, det är en i stort sett smärtfri behandling eftersom huden behandlas med kyla.

Det uppstår normalt en myggbettsliknande svullnad vid det behandlade området. vanligtvis kliar det i cirka 10–20 minuter. Kommande dagar kan området mörkna och bilda en skorpa. Det är av yttersta vikt att låta bli att pilla och klia på skorpan, eftersom ärr kan bildas vilket stör läkningen. Beroende på hur stort området och hudförändringen är kan ytterligare behandling behövas. Den nya huden som uppstår är normalt ljusare än omkringliggande vävnad och risk för hypo/hyperpigmenteringar och ärr finns.

 • Har eller har haft hudcancer
 • Har överkänslig hud
 • Lider av en hudsjukdom
 • Har keloidbenägen hud
 • Är gravid eller ammar

Lämna intresseanmälan